Hvorfor kan jeg ikke høre noget i min iPhone?

Svært at høre noget i min iPhone

På ugentlig basis bliver vi mødt af frustrerede iPhone-brugere, som ikke længere kan høre noget i sin iPhone – til stor gene for begge parter i et opkald.

Oftest er der blot tale om meget lav lyd i øre-højttaleren, som er den lille højtaler der sidder øverst i skærmen, og som du holder op til øret under et opkald. Mens de andre højttalere og mikrofoner i telefonen fungerer uden problemer.

Derfor bliver lyden lav i din iPhone

Der kan naturligvis være forskellige årsager til, at du ikke kan høre den du taler med i din iPhone. Lad os kigge lidt på de forskellige muligheder og problemer.

Tilstoppet / beskidt filter til højttaleren
Dette tager helt sikkert førstepladsen, som den hyppigste fejl i forbindelse med dårlig lyd. Da øre-højttaleren er i kontakt med dit øre og kind, har den tendens til at blive udsat for fugt, fedt fra huden og forskellige hudcremer. Dette lukker filteret til og indkapsler lyden.

Volumen er skruet ned under opkald
Lydenstyrken under opkald justeres kun mens opkaldet er i gang, ved at bruge volume op og ned-knapperne på venstre side. Det er derfor vigtigt, at du prøver at skrue helt op for lyden, imens opkaldet er i gang, for at sikre der ikke blot er tale om en lav volume-indstilling.

Højttaleren er defekt i din iPhone
I sjældne tilfælde ses det, at højttaleren ikke virker længere. Dette vil dog oftest komme til udtryk ved, at der slet ingen lyd er i højttaleren – altså, at du ikke kan høre den anden i et opkald. Sætter du derimod din iPhone på medhør, vil du godt kunne høre den anden.

Sådan får du lyden tilbage i din iPhone

Vil du prøve at rense filteret til din øre-højttaler selv, anbefaler vi en lille smule isopropylalkohol. Dette fordamper meget hurtigt og kortslutter som udgangspunkt ikke komponenter i din iPhone.

Hæld en lille smule på en blød tandbørste og børst forsigtigt i filteret der sidder foran højttaleren øverst i skærmen på din iPhone. Tør efter med en klud, og gentag gerne proceduren 3-4 gange. Du kan evt. afslutte med lidt blid trykluft, for at få hul på skidtet.

Prøv herefter at foretage et nyt opkald, for at se om lyden er blevet bedre.

Skal vi hjælpe dig med en reparation af din iPhone?

Har du ikke selv mod på at kaste dig ud i en rensning af din iPhone eller har du ikke haft succes med det? Så skal du altid være mere end velkommen til overlade det til os.

I mere end 10 år har vi beskæftiget os med defekte iPhones, hvorfor vi helt sikkert også kan få lyden tilbage i din iPhone igen. Uanset om det blot er en rensning der skal til eller en helt ny øre-højttaler kan vi vores dygtige teknikere løse problemet.

Vi håndterer naturligvis også reparationer af mange andre fejl og skader, som din iPhone måtte have pådraget sig. Ligesom vi har stor erfaring med reparation af iPad, MacBook, iMac, Samsung Galaxy og Huawei smartphones.

Find vores værksted